Chiftelute de dovlecei

Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi se toaca cu tocatorul de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura verdeata tocata
  • miez de franzela muiat in apa si bine stors (de marimea unui ou)
  • 2 linguri untura
  • 1 ceapa tocata putin prajita
  • sare
  • piper
  • salata verde sau rosii

Mod de preparare

Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi se toaca cu tocatorul de lemn. Se pun intr-un castron si se amesteca cu ceapa tocata si putin prajita, oul, faina, franzela muiata in apa, sarea, piperul si verdeata tocata. Se pune cite o lingura din aceasta compozitie in tigaia cu untura fierbinte, prajindu-se pe ambele parti. Se asaza pe o farfurie
Se servesc cu salata verde sau cu felii de rosii aranjate in jurul chiftelutelor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...