Chiftelutele de dovlecei sunt varianta vegetala ideala a chiftelelor de carne si mi se pare ca se completeaza excelent cu o crema de branza. Incercati si voi!
Curatam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari, ii saram si ii stoarcem bine.
Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt.
Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu o lingura am format gramajoare si am dat tava la cuptorul incalzit.
Dupa cca 20 min le-am intors cu o paleta si le-am lasat sa rumeneasca pe ambele parti.
Chiftelutele de dovlecei cu crema de branza se pot servi in chifle, cu salata, felii de rosii si/sau castraveti murati, ca un adevarat hamburgher.
De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...
Dovleac copt asezonat cu seminte de susanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj