Chiftelute din cartof si dovlecei

Retete sanatoase cu fructe si legume.

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 dovlecel
  • -2 cartofi mari
  • -1 ou
  • -1 ceapa
  • - 50 gr parmezan ras
  • - boia iute
  • -usturoi granulat
  • -sare
  • -pesmet
  • -piper
  • -ulei
  • -pentru sos
  • -1 Iaurt gras
  • -marar
  • -1 catel de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert, in apa cu sare; se lasa sa fiarba ~ 15 min, dupa care se scot din apa si se paseaza. Dovlecelul sa da prin razatoarea mare, ceapa se taie marunt.

Intr-un bol, se amesteca piureul de cartofi cu dovlecelul ras, ceapa, parmezanul, usturoiul granulat , boia iute, sare, piper, 2 linguri de pesmet si oul. Din compozitia obtinuta, se formeaza bilute care se trec prin pesmet. Se pune o tigaie pe foc, dupa care se adauga uleiul, cand s-a incins si acesta, se pun la prajit crochetele. Cand sunt aurii, se scot pe un prosop de hartie, pentru a abosorbi excesul de ulei.

Sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul zdorbit si maratul tocat. Mai simplu nici nu se poate :D

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide