Chop Suey cu porc

Chop Suey cu porc este o reteta cu specific chinezesc. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: amestec de legume, carne de porc, sos.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 750 g mix de legume congelate (Asia)
  • 1 stamplu Sake (vin de orez)
  • 2-3 linguri sos Teryaki
  • 2-3 linguri ulei de susan
  • piper cayenne sau negru
  • sare.

Mod de preparare

Chop Suey cu porc este un preparat culinar chinezesc foarte usor de pregatit.  Legumele Asia mix contin: - ardei gras rosu - germeni de soia - morcovi - pastai tinere de mazare - boabe verzi de mazare - ciuperci Mu-Err - bambus - praz Se taie carnea fidelute, si se prajeste scurt la foc puternic, in ulei de susan. Cand e putin rumena carnea, se adauga paharelul de Sake si se lasa mai departe la rumenit. Dupa ce vinul scade si carnea incepe din nou a sfarai, se aduga legumele (nu le puneti congelate peste carne!), se invarte bine si se lasa cateva minute. Nu se lasa la inmuiat, se servesc al dente.


Servim cu orez basmati.

Alte retete culinare recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!