Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie ca fideaua, punindu-se la fiert cu ½ litru apa. Cind este fiert zarzavatul, se strecoar
Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie ca fideaua, punindu-se la fiert cu ½ litru apa. Cind este fiert zarzavatul, se strecoara si se arunca, se pun cartofii taiati bucati in zeama de zarzavat, sarea si laptele si se lasa sa fiarba pina cind sint fierti cartofii. Se prajeste in alta cratita faina cu untul sau cu untura pina capata culoarea aurie si se stinge cu zeama in care au fiert cartofii, amestecind cu lingura ca sa nu se faca cocoloase. Se pun apoi si cartofii si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Se serveste fierbinte
Reteta pentru picnic Acest desert atat de simplu de facut este foarte delicios. Aroma de portocale se potriveste atat de...
Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura