Ciuperci cu unt, verdeata si cascaval

Ciuperci la cuptor cu unt, verdeaţă şi crustă aurie de caşcaval. Se pot servi ca aperitiv, fel principal sau pe post de garnitură alături de altă mâncare. Noi le-am mâncat alături de şniţele şi ne-au plăcut mult. Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ciuperci mari (aprox 450 g)
  • 1 legătură ceapă verde
  • Câteva fire de mărar şi pătrunjel
  • 100 g unt
  • aprox 100 g caşcaval ras
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se spală delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe.

Se spală ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt.

Într-o tigaie teflonată se încinge un pic de ulei, în care se călesc codiţele de la ciuperci până se înmoaie, acestea îşi vor lăsa suc mult, se lasă până se reduce sucul, apoi se adaugă verdeţurile, un praf de sare şi se mai călesc împreună un pic. Se dau de pe foc. Acest proces durează aprox 10 minute.

Se umple ciupercile cu amestecul pregătit mai devreme, se presară pe fiecare puţin caşcaval ras şi un cub de unt, apoi se aşază într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei şi puţin unt din loc în loc. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când caşcavalul formează o crustă aurie.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/ciuperci-cu-unt-verdeata-si-cascaval.html

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!