Conopida gratinata cu sos de brocoli

Daca va plac mancarurile usoare si delicioase , si daca va plac legumele din familia cruciferelor aceasta este o reteta foarte buna . Brocoli este legume din familia cruciferelor care ofera cele mai multe beneficii organizmului uman . Desi unii il iubesc (eu si fetita mea), iar altii il urasc el ramana reprezentantul de frunte al familiei din care mai fac parte conopida, napii, guliile , varza etc . Familia cruciferelor numara peste 3700 de specii. Reteta se poate prepara cu smantana grasa si cascaval sau cu carne dar eu am optat pentru o smantana vegetala iar deasupra am razuit putin parmezan.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 broccoli (aprox 500 gr)
  • -1 conopida (aprox 500-700gr)
  • -1 cubulet unt (15 gr)
  • -50 g parmezan
  • -200 ml smantana vegetala
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita seminte chimen macinate

Mod de preparare

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat (la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu). Pe foc punem in doua vase apa la fiert . Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli . Broccoli trebuie lasat sa fiarba putin, cam 3 minute ii ajunge si strecuram. Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor, o scurgem de apa. Intr-un vas de yena am asezat conopida, iar peste ea am pus bucatele de unt. Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida. Broccoli il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender. Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida. Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute. Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute. Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii

Meniu copii Fetita mea adora pastele cu carne si sos de rosii, asa ca vi le recomand cu drag pentru orice copil mofturos.

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii