Cantitatea de dovleac pe care dorim sa il coacem, se spala, samburii se scot, apoi se taie in bucati patrate de sfert de kg. Se taie mai usor daca fol
Cantitatea de dovleac pe care dorim sa il coacem, se spala, samburii se scot, apoi se taie in bucati patrate de sfert de kg. Se taie mai usor daca folosim un fierastrau de mana. Dovleacul taiat se aseaza intr-o tava de tabla, cu coaja in jos si se coace 40 minute, la foc potrivit. Din timp in timp se verifica la mijloc cu o furculita, pentru a vedea daca s-a copt. Cu cat este mai copt un dovleac si cu cat este mai galbena coaja, cu atat va fi mai dulce si mai moale. Se serveste cald. Se pastreaza in frigider.
Alte retete bucatarie recomandate
Ciuperci umplute
Musaca de vinete
Legume la cuptor
Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste
Creier paneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa