Dovleacul copt intreg cu cus cus este o reteta usor de realizat. Gasiti aceasta reteta vegetariana pe culinar.ro, alaturi de alte retete vegetariene.
Se pun dovleceii rotunzi, fara capac si seminte in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 30-40 de minute. Intre timp se inmoaie cus cus-ul intr-o cana de apa fiarta, impreuna cu cateva fire de sofran, pana se absoarbe lichidul. Se amesteca cus cusul cu fisticul, patrunjelul tocat, harissa, ras-el-hanout si merisoarele. Se umple dovleacul cu aceasta compozitie si se pune la cuptor timp de inca 10 minute.
Se serveste cu unt topit si melasa de rodie deasupra.
Alte retete culinare:
Sarmale de post
Legume la cuptor
Mancare de spanac
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj