Se curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3 Se pune intr-o tava de arag
Se curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3
Se pune intr-o tava de aragaz cu cateva cesti de apa (pentru umezeala)
Deasupra, pe fiecare bucata, se pune zahar si scortisoara.
Se da la cuptor, la foc potrivit. Se coace cam intr-o ora si jumatate. Se verifica din cand in cand, pentru a nu-si pierde apa! Se completeaza cu apa daca e nevoie!
Spre final se adauga nuca amestecata cu miere. Daca aveti stafide puneti-le si pe acestea dupa ce in prealabil le-ati inecat intr-un sirop fierbinte de zahar sau miere!
Eu am stropit cu miere felia din farfurie!
Am vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!
Salata hawaianaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj