Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara sosul. Se caleste faina in u
Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara sosul.
Se caleste faina in untul topit. Se stinge apoi cu , amestecand continuu.
Dovleceii se taie felii si se pun intr-un vas termorezistent.
Se sareaza, se pipereaza, se presara cu cascaval si pesmet, se toarna sosul si se introduce vasul la cuptor. Dovleceii se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti