Dovlecei cu cascaval

Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara sosul. Se caleste faina in u

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 10 g sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 2 cani de
  • 1/2 pachet de unt
  • 4 linguri de faina
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura cu varf de pesmet

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara sosul.

Se caleste faina in untul topit. Se stinge apoi cu , amestecand continuu.

Dovleceii se taie felii si se pun intr-un vas termorezistent.

Se sareaza, se pipereaza, se presara cu cascaval si pesmet, se toarna sosul si se introduce vasul la cuptor. Dovleceii se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...