Dovlecei cu sos de smantana

Se spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant. Separat, se pune carnea tocat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 400 gr carne tocata de curcan
  • 1-2 cepe
  • 50 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 50 ulei de floarea-soarelui
  • Pentru sos:
  • 300 ml smantana
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant. Separat, se pune carnea tocata, intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, orez, verdeata si ceapa. Compozitia de carnese framanta cateva minute si se umplu dovleceii. Acestia se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu putina apa, se condimenteaza cu sare, piper boabe si cimbru si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. In acest timp se prepara sosul din smantana, boia si pasta de rosii, care se toarna in tava cu 5 minute inainte de a-i scoate din cuptor.
Dovleceii se servesc ornati cu fire de marar si patrunjel.

Alte retete:

Orez cu dovlecei la cuptor

Dovlecei gratinati

Placinta cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...