Dovlecei rapizi cu smantana

Pentru dovlecei rapizi cu smantana se rad dovleceii de coaja. Daca sunt mici, in floare, se lasa intregi, cei mai mari se taie potrivit, in lung. Se pun in apa fierbinte.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mijlocii sau
  • 1 kg dovlecei in floare
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingurita faina
  • sare.

Mod de preparare

Pentru dovlecei rapizi cu smantana se rad dovleceii de coaja. Daca sunt mici, in floare, se lasa intregi, cei mai mari se taie potrivit, in lung. Se pun in apa fierbinte, sarata, sa dea cateva clocote. Cand incep sa se moaie, se scurge bine apa si se inabusa putin in unt. Se adauga apoi smantana amestecata cu faina. Se dau la cuptor, la foc mic. Dovleceii trebuie sa fie fierti, dar nu sfaramati.


Dovleceii cu smantana se servesc calzi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii