Dovlecei scazuti

Dovleceii scazuti sunt o mancare simpla si gustoasa de vara. Dovleceii scazuti ii puteti servi ca si garnitura sau ca si gustare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura de faina
  • 150g smantana
  • patrunjel verde sau marar

Mod de preparare

Am curatat un dovlecel mare, l-am dat pe razatoarea mare, am amestecat o jumate de lingura de sare, am lasat sa stea cateva minute. Am calit ceapa.

Am adaugat dovelecelul si l-am lasat cateva minute, amestecand, pana s-a inmuiat bine.

Am adaugat 1 linguritza de boia dulce de ardei, 1 lingura de faina, am amestecat bine si am stins cu 150g de smantana.

Am piperat, adaugat patrunjel verde sau marar, sare si am lasat sa dea un clocot sa se desfaca faina.

Reteta de dovlecei scazuti a fost propusa de Carmiris pe forum culinar.


Dovleceii scazuti se pot servi ca si garnitura la fripturile de carne sau, ca si mine, garnitura la o felie de paine :).

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!