Dovlecei umpluti

Pentru dovleceii umpluti aveti nevoie de dovlecei, orez, carne tocata de pui, verdeata, unt, smantana, lapte, faina si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei
  • 50 gr orez
  • sare
  • piper macinat
  • 500 gr carne tocata de pui
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Pentru sos:
  • 70 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 1-2 linguri faina
  • 1 praf nucsoara

Mod de preparare

Se curata dovleceii de miez, care se pune intr-un bol. Separat, se amesetca carnea tocata de pui cu sarea, piperul, orezul, mararul tocat si ceapa tocata marunt. Se framanta bine compozitia, apoi se umplu dovleceii cu ea. Separat, se pune ulei intr-un vas, se adauga miezul de la dovlecei, se pun dovleceii si se toarna 1-2 cani de apa. Se lasa la fiert la foc mic, acoperit cu un capac. Se topeste untul in alt vas, se adauga faina, laptele fierbinte si smantana. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se presara cu nucsoara si piper macinat.


Dovleceii fierti se servesc cu sosul bechamel, ornati cu marar.
Alte retete:
Cartofi la cuptor
Iahnie de fasole
Ciuperci umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...