Dovlecei umpluti

pentru concurs retete de primavara Dovlecei deliciosi in prag de primavara

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 dovlecei mari,tineri
  • o ceapa
  • sare
  • ulei de masline
  • 250 ml suc de rosii(eu am suc de rosii amestecat cu ardei,de casa)
  • amestec de condimente (cimbrisor,maghiran,dafin,busuioc,piper)
  • o legatura de patrunjel verde,
  • ,un ou
  • 250-300 g kaizer,
  • 100 g cascaval

Mod de preparare

1.Dovleceii bine spalati si stersi cu un prosopel,se curata la capete apoi se taie pe lung,in doua jumatati,care se curata de miez cu ajutorul unei lingurite,lasand doar cativa milimetri de miez pe coaja.Se taie marunt ceapa curatata apoi in putin ulei de masline se caleste impreuna cu 1/4 de miezul de dovlecei maruntit cu ,cutitul.Se adauga si carnea ,se lasa sa scada tot sucul lasat apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul si verdeata tocata fin.Se amesteca bine totul si cu o lingura se umplu dovleceii.Deasupra se presara kaizerul,taiat cubulete mici. 2.Restul de miez ramas se da la blender apoi se amesteca cu sucul de rosii,o lingura de ulei de masline,un praf de piper si se sareaz dupa gust.Acest sos se toarna cu grija,pe langa barcutele de dovlecei umpluti,apoi se completeaza cu apa(daca mai este nevoie)pana aproape de marginea barcutelor si se da la cuptor,cca 40 de minute.Se scoate cu grija tava si deasupra umpluturii se presara cascaval dat prin razatoare si se mai lasa 5 minute ,pentru gratinare. Se servesc fierbinti,simplu sau cu iaurt deasupra Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare aromata cu vinete si pui

Mancare aromata cu vinete si pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca