Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml suc de rosii la conserva
  • 2 vinete mari
  • 2 roșii mari
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de oregano uscat/ 2 frunze de oregano
  • 1 lingură de busuioc uscat / 2 frunze de busuioc
  • 100g brânză feta/mozzarella (opțional, pentru un plus de savoare)
  • patrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit, se taie felii de vanata, egale, dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale.

Intr-o tava, se pune vanata si rosiile felii, intre fiecare felie de vanata ( vedeti poza), se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper, oregano/busuioc. Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min. Intre timp, se taie cubulete cele 2 rosii, se incinge o tigaie, se adauga putin ulei, se caleste cu tot cu coaja, un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului, se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba cat sa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt. Dupa 15 minute, se scoate vanata din cuptor, se toarna sucul de rosii si se dau la cuptor, pentru inca 10 min. Cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor, se pune mozzarella rasa, atat cat sa se topeasca frumos. Inainte de servire, se pune verdeata tocata marunt. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste afumate cu varza fiarta

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...

Coaste afumate cu varza fiarta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca