Fasole cu soia

Alegem cu o seara inainte, 350 g de fasole uscata, apoi spalam bine si inmuiem in 1,2 litri de apa. A doua zi taiem marunt o ceapa rosie de marimea u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g fasole uscata
  • 1 ceapa rosie
  • 120 ml de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita boia
  • 150 g jumari de soia

Mod de preparare

Alegem cu o seara inainte, 350 g de fasole uscata, apoi spalam bine si inmuiem in 1,2 litri de apa.

A doua zi taiem marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci, si calim pe 2 linguri de ulei, intr-un vas de email, pana devine sticloasa.

Apoi adaugam fasolea cu zeama cu tot. Presaram o lingurita de sare si putin piper macinat, apoi fierbem sub capac, in functie de continutul de apa, max. 50 de minute, pana se inmoaie.

Daca fasolea a absorbit prea multa apa in urma inmuierii, acoperim cu apa. Dupa ce s-a fiert, adaugam fiertura.

La 1 lingura de faina adaugam atat ulei cat cuprinde, si pregatim prajeala la foc intens pana face spuma, apoi luam de pe foc si adaugam 1 lingurita de boia de ardei.

Lasam sa se raceasca pana devine calduta, apoi amestecand continu adaugam atat apa rece pana obtinem consistenta unei smantani, apoi adaugam la fasolea fiarta.

Adesea, mai fierbem 5 minute amestecand, sa se ingroase.

In timp ce fasolea se inmoaie, prajim pe jumatate o portie de jumari de soia in 100 de ml de ulei.

In final punem jumarile de soia in fiertura moale si fierbem fara capac ca aromele sa se intrepatrunda.

Se tine la frigider.

Daca a doua zi se ingroasa, turnam putina apa si il fierbem.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Fasole cu costita afumata

Fasole verde scazuta

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca