FASOLE VERDE CU UNT SI SMANTANA

Fasolea verde proaspata, se curata, se spala, se introduce in apa clocotita cu sare, se fierbe, se scurge si se pastreaza lichidul. Cand se foloseste

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Fasole verde proaspata-2.500kg sau conserva-1.400kg
  • smantana-0.400kg
  • unt-0.200kg
  • faina-0.050kg
  • marar verde- 0.050kg
  • sare-0.030kg

Mod de preparare

Fasolea verde proaspata, se curata, se spala, se introduce in apa clocotita cu sare, se fierbe, se scurge si se pastreaza lichidul. Cand se foloseste fasole conserva se scurge de lichid. Mararul verde se curata si se taie marunt. Faina se cerne. Fasolea se inabusa in unt, se adauga faina dizolvata in 100ml apa si lichidul ramas de la fierberea fasolii. Se continua fierberea 5-10 minute. Se adauga smantana, marar, se mai fierb 5 minute.
Preparatul se prezinta in legumiera. Se serveste cald.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de iepure cu masline

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un...

Friptura de iepure cu masline
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea