Fasole verde scazuta

Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare fierbem in ea fasolea pan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g fasole verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de frunze de patrunjel
  • 5 linguri de ulei
  • 50 g faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 dl smantana
  • 1-2 linguri de otet
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm,

Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare fierbem in ea fasolea pana se inmoaie. Ceapa si usturoiul se curate si se toaca marunt. Frunzele de patrunjel se spala si se taie marunt. Uleiul se infierbanta si pudram in el zaharul. Adaugam ceapa, o calim, si adaugam usturoiul. Le calim impreuna pentru putin timp, tragem de pe foc, punem boia de ardei, patrunjelul si smantana. Amestecam uniform si adaugam la fasole.

Asezonam cu otet si zahar, dupa gust.

Se potriveste cu felii de carne de porc, pulpa de pui sau oua-oshiuri.
Iahnie de fasole

Supa groasa de fasole si ciolan

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...