Flan de dovlecei

Se pun 3 dovlecei taiati rondele intr-o tigaie, se adauga ulei masline, ceapa si usturoi si un strop de apa ( cam 1 lingura) si se innabusa putin. Ap

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • ulei masline
  • ceapa
  • usturoi
  • un strop de apa (cca 1 lingura)
  • patrunjel
  • smantana
  • ou
  • parmezan ras

Mod de preparare

Se pun 3 dovlecei taiati rondele intr-o tigaie, se adauga ulei masline, ceapa si usturoi si un strop de apa ( cam 1 lingura) si se innabusa putin. Apoi, se amesteca cu patrunjel, smantana, ou si in final parmezan ras si smantana. Compozitia se varsa intr-o tava (se presara un pic de parmezan ras) care merge la cuptor. (sau se poate si la bain-marie) la cca 200° ( ca la prajituri).


Cand e rumenita se serveste simplu sau cu un sos de rosii ( ca la spaghetti) alaturi.

Alte retete recomandate:

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata

"Provocarea GastroArt"- rețeta reinterpretata

Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii