Foccacia umpluta cu legume

Foccacia umpluta o reteta pentrumeniu de sarbatoare. Are la baza urmatoarele ingrediente: rosii, rozmarin, mozzarela, drojdie, ulei de masline, faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul trebuie sa fie moale-moale.
  • 500 g faina
  • 350 + 50 ml apa calduta
  • 200 g mozzarella uscata/razuita
  • 300 g rosii cherry
  • 25 g drojdie proaspata
  • busuioc
  •  rozmarin
  • sare marina
  • mult ulei de masline

Mod de preparare

Frecam drojdia cu 50 ml apa calduta, o turnam in adancitura facuta in faina. Dupa 10 minute adaugam sare dupa gust, si cate putina apa calduta, in timp ce framantam aluatul. E un aluat moale, care ramane lipicios. Nu se desprinde ca cel de paine de pe vas. Pentru a forma o bila, ne ungem cu ceva ulei pe maini. Lasam aluatul la crescut pina isi dubleaza volumul. Intr-o tava/forma punem ulei de masline si il intindem cu mana peste tot. Impartim aluatul in jumatate si intindem cu miinile o foaie direct pe fundul tavii/vasului in care coacem. Presaram mozzarella razuita (merge bine si cu Feta sau masline, ceapa si brinza, rosii uscate..ce doriti), cateva felioare de rosii, frunze de busuioc tocate, sare. Cealalta parte de aluat o intindem tot cu mainile unse. Lipim marginile foii de deasupra cu cea de dedesubt. Nu e important sa fie lipite perfect. Dam drumul la cuptor la 175°C. Pana cuptorul atinge temperatura dorita, lasam focaccia in pace la odihna. Cand cuptorul e incins, turnam ceva ulei de masline peste foaia de deasupra, apasam cu degetul/facem niste adancituri in aluat. Presaram rozmarin tocat si sare marina/sau groaba. Eu am pus majoritatea rosiilor deasupra, pentru ca asa ne place mai mult, dam la cuptor. Lasam la copt aproximativ 45 minute. Se mai poate combina: - Feta, rosii, busuioc; - mozzarella uscata, Feta, prosciutto cotto, busuioc.

Reteta propusa de Maya pe forumul culinar.ro


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...