Foccacia umpluta cu legume

Foccacia umpluta o reteta pentrumeniu de sarbatoare. Are la baza urmatoarele ingrediente: rosii, rozmarin, mozzarela, drojdie, ulei de masline, faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul trebuie sa fie moale-moale.
  • 500 g faina
  • 350 + 50 ml apa calduta
  • 200 g mozzarella uscata/razuita
  • 300 g rosii cherry
  • 25 g drojdie proaspata
  • busuioc
  •  rozmarin
  • sare marina
  • mult ulei de masline

Mod de preparare

Frecam drojdia cu 50 ml apa calduta, o turnam in adancitura facuta in faina. Dupa 10 minute adaugam sare dupa gust, si cate putina apa calduta, in timp ce framantam aluatul. E un aluat moale, care ramane lipicios. Nu se desprinde ca cel de paine de pe vas. Pentru a forma o bila, ne ungem cu ceva ulei pe maini. Lasam aluatul la crescut pina isi dubleaza volumul. Intr-o tava/forma punem ulei de masline si il intindem cu mana peste tot. Impartim aluatul in jumatate si intindem cu miinile o foaie direct pe fundul tavii/vasului in care coacem. Presaram mozzarella razuita (merge bine si cu Feta sau masline, ceapa si brinza, rosii uscate..ce doriti), cateva felioare de rosii, frunze de busuioc tocate, sare. Cealalta parte de aluat o intindem tot cu mainile unse. Lipim marginile foii de deasupra cu cea de dedesubt. Nu e important sa fie lipite perfect. Dam drumul la cuptor la 175°C. Pana cuptorul atinge temperatura dorita, lasam focaccia in pace la odihna. Cand cuptorul e incins, turnam ceva ulei de masline peste foaia de deasupra, apasam cu degetul/facem niste adancituri in aluat. Presaram rozmarin tocat si sare marina/sau groaba. Eu am pus majoritatea rosiilor deasupra, pentru ca asa ne place mai mult, dam la cuptor. Lasam la copt aproximativ 45 minute. Se mai poate combina: - Feta, rosii, busuioc; - mozzarella uscata, Feta, prosciutto cotto, busuioc.

Reteta propusa de Maya pe forumul culinar.ro


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii