Ghiveci de legume cu conopida

Ghiveciul de legume este o mancare de vara foarte cunoscuta si apreciata. Se prepara usor si este vesela si colorata, ca o adevarata mancare de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 conopida
  • 1 varza mica
  • 300 g fasole verde
  • 1 telina mica
  • 100 ml bulion
  • 3 cepe
  • 5 rosii
  • 1 pahar ulei
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prima data curatam telina, ceapa, dovlecelul, morcovii si cartofii. Ceapa curatata o taiem cubulete si o punem la calit in ulei. In cubulete taiem si cartofili, dovleacul, conopida, fasolea verde si ardeii. Felii rotunde taiem morcovii, telina si rosiile. Varza se taie fideluta. Toate aceste legume taiate se adauga peste ceapa. Stingem totul cu apa, adaugam sare, piper si presaram o parte din verdeata. Punem totul in cuptor timp de o ora. La urma, presaram patrunjelul ramas.


Ghiveciul de legume se serveste cald.

Sursa acestei retete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Flatbread cu branzeturi si rosii

Adică o pâine plată, cu roșii și brânzeturi, un fel de pizza Margherita! ;) Deja am preparat-o a doua oară,...

Flatbread cu branzeturi si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca