Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr soia
  • 500 ml supa de legume
  • 4 fire praz
  • 800 gr fasole boabe la conserva
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml vin
  • 2 felii paine
  • praf de chilli

Mod de preparare

Se fierbe soia in supa de legume, apoi se adauga praf de chili. Se taie marunt 2 catei de usturoi. Se curata prazul si se taie rondele groase, apoi se scurg boabele de fasole din conserve. Se prajesc bucatelele de soia in ulei incins, apoi se scot. In uleiul ramas se prajeste prazul si usturoiul cca 5 minute. Se toarna vinul si supa in care a fiert soia. Se adauga boabele de fasole si se lasa la fiert la foc mic cca 5 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se decojesc feliile de paine si se marunteste miezul. Se toaca 1 catel de usturoi. Intr-o forma de sufleu sau o tava potrivita pentru cuptor, unsa cu ulei si frecata cu usturoi, se asaza amestecul de praz si fasole, se repartizeaza bucatele de soia si de paine. Se coace in cuptor cca 10 minute.

Daca nu tineti post, se poate presara deasupra, inainte sa puneti legumele la cuptor, cascaval ras sau mozzarella.


Ghiveciul de legume la cuptor se serveste cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca