Ghiveci de orez cu legume

Ghiveciul de orez cu legume este o mancare de vara usoara si acrisoara, perfecta pentru zilele calde.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 3 morcovi
  • 4 echalote(cepe mai mici si lunguiete)
  • 3 jumatati de ardei gras colorat(rosu
  • galben
  • verde)
  • 1 lingura marar tocat(sau alta verdeata)
  • 2 cani cu apa
  • aproximativ 300-400 ml bulion de rosii
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam si tocam legumele mai grob, le punem la rumenit (pîna ceapa devine transparenta) în ceva ulei.
Adaugam orezul, amestecam.
Mai lasam 2-3 minute pe foc lejer.

Saram, piperam, adaugam mararul.
Turnam apa fierbinte, cît sa cuprinda legumele si orezul.

Acoperim si lasam pe foc, pîna orezul este aproape fiert.

Adaugam bulionul de rosii (eu am avut un bulion de casa,facut de mama), amestecam si mai lasam la fiert la foc domol, pîna se leaga sosul cu orezul si legumele.


Servim ghiveciul de orez cu legume cald, dar este foarte bun si rece.

Reteta de ghiveci de orez cu legume a fost propusa de Maya pe forum culinar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...