Ghiveci in straturi

Ceapa se toaca si se pune un pic la calit. Morcovii si prazul se taie rondele si se calesc individual, foarte usor . Ardeiul gras se taie si el si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa
  • cartofi
  • ardei gras
  • praz
  • vinete
  • dovlecei
  • rosii
  • fasole

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se pune un pic la calit.

Morcovii si prazul se taie rondele si se calesc individual, foarte usor .

Ardeiul gras se taie si el si se trece usor prin ulei.

Fasolea verde se opareste usor.

Restul legumelor se curata si se taie rondele.

Si le asezam in straturi intr-o cratita adanca, potrivita pentru cuptor:

Primul este cel de ceapa

Urmeaza feliile de cartofi, pe care le condimentam-eu cu sare si piper, dar merge si boia, verdeata etc.

Am continuat cu un strat de ardei gras.

Apoi cu rondelele de vinete pe care le-am sarat in prealabil.

Si un strat de varza tocata

Un strat de morcovi condimentati.

Fasolea si apoi prazul, usor condimentat si el.

Si un strat mai generos de dovlecei.

Si se incheie cu un strat rosii.

Puteti folosi orice combinatie, ideea este sa alternati legumele trecute prin ulei cu cele crude, si cartofii sa fie destul de jos, sa aiba timp sa se patrunda.

Se toarna peste ele putina apa (maxim o cana), se pune cratita pe foc doar cat sa se infierbante, apoi se pune in cuptorul incins, unde se lasa cam 45 min la 200 grade C; nu se amesteca, se zgaltie doar din cand in cand cratita ca sa nu se lipeasca, in mod normal legumele lasa suficienta zeama ca sa fiarba bine, iar stratul de ceapa cu ulei ajuta si el sa nu se lipeasca nimic.

Spre final se face un mujdei concentrat care se toarna peste legume.

Ghiveciul este foarte bun si rece, daca aveti rabdare si il portionati cand s-a racit isi va pastra si forma.
Reteta Ghiveci in straturi a fost propusa de oanaC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert guguluf cu fructe de padure

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva...

Desert guguluf cu fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa