Gogosele de dovlecei

Se curata dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • trei dovlecei
  • doua oua
  • un pahar de lapte
  • trei linguri de zahar
  • doua pliculete de zahar vanilat
  • bicarbonat - un virf de lingurita
  • 100 de grame zahar pudra
  • 100 de grame faina
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se curata dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine.

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga peste dovleceii bine scursi.

Se adauga si laptele, un praf de sare si faina amestecata cu un varf de lingurita de praf de copt (pe care il stinsesem cu zeama de lamaie).

Trebuie sa obtinem o compozitie ca de chec.

Se rumenesc gogosile in ulei, se scot apoi pe un servet de hartie (care mai absoarbe din ulei) si se pudreaza cu zahar.


Reteta Gogosele de dovlecei a fost propusa de Gabriela Carmen

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor...

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca