Reteta libaneza de dovlecei umpluti

Mahshi Kousa sau reteta libaneza de dovlecei umpluti este o reteta foarte gustoasa care se aseamana putin cu reteta noastra de dovlecei umpluti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 dovlecei micuti sau zucchine
  • 250 g carne tocata de vita
  • 1 cana si jumatate orez
  • 1 ceapa micuta
  • 1 rosie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 7 spices
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 cana suc de rosii sau 2-3 linguri pasta de rosii
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Se taie cotorul dovleceilor si se scobesc inauntru cu unealta de mai sus, prin rotire, pana se scoate toata pulpa. Atentie mare sa nu se gaureasca peretii dovleceiilor! Se spala cu apa rece, si se scurg putin. Eu nu calesc nimic! Amestec carnea cu orezul spalat, rosia taiata cubulete, si ceapa taiata solzisori mici. Pun sare, piper , 3 linguri de ulei si 1 lingura de pasta de rosii. Amestec bine pana la omogenizare, apoi umplu dovleceii cu aceasta compozitie. Intr-o oala se pune 2 linguri de ulei, se aseaza dovleceii frumos, se toarna sucul de rosii  sau pasta de rosii si apa cat sa-i acopere. Se fierb la foc mediu.


Se servesc cu iaurt.
Reteta Mahshi Kousa a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro
Alte retete cu dovlecei gasiti aici:
Dovlecei umpluti cu soia si orez,
Ciorba cu dovlecei(DE POST),
Dovlecei gratinati

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca