Mahshi Kousa sau reteta libaneza de dovlecei umpluti este o reteta foarte gustoasa care se aseamana putin cu reteta noastra de dovlecei umpluti
Se taie cotorul dovleceilor si se scobesc inauntru cu unealta de mai sus, prin rotire, pana se scoate toata pulpa. Atentie mare sa nu se gaureasca peretii dovleceiilor! Se spala cu apa rece, si se scurg putin. Eu nu calesc nimic! Amestec carnea cu orezul spalat, rosia taiata cubulete, si ceapa taiata solzisori mici. Pun sare, piper , 3 linguri de ulei si 1 lingura de pasta de rosii. Amestec bine pana la omogenizare, apoi umplu dovleceii cu aceasta compozitie. Intr-o oala se pune 2 linguri de ulei, se aseaza dovleceii frumos, se toarna sucul de rosii sau pasta de rosii si apa cat sa-i acopere. Se fierb la foc mediu.
Se servesc cu iaurt.
Reteta Mahshi Kousa a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro
Alte retete cu dovlecei gasiti aici:
Dovlecei umpluti cu soia si orez,
Ciorba cu dovlecei(DE POST),
Dovlecei gratinati
O reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj