Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se cal
Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se caleste in ulei. Apoi se adauga dovleacul razuit si frunzele de patrunjel si se lasa la distuit cateva minute. Se adauga apa si sare si amestecand din cand in cand se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana se inmoaie. In final se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Cei care prefera mancarurile mai condimentate pot adauga in timpul fierberii maiorana, frunze de leustean, busuioc sau tarhon. Vara aceste condimente pot fi folosite asa verzi, acestea prezinta un avantaj fata de cele uscate, sunt mult mai concetrate. La mancarurile de acest tip se poate adauga si putin otet de mere. Cand se foloseste dovleac congelat sau foarte fraged la fierbere se adauga mai putina apa.
Alte retete dovlecei recomandate
Dovlecei cu branza
Supa de dovlecei
Sufleu dovlecei
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa