350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru de apa. Fasolea de un an s
350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru de apa. Fasolea de un an sau o jumatate de an cel putin, se pune la inmuiat in 1,1 litri apa. A doua zi, punem o ceapa mica, 2 catei usturoi si 1 lingurita cu varf de sare, apoi se fierbe sub capac, in functie de gradul de uscare si de soiul de fasole, minimum 3/4 ore, pana cand se inmoaie. Dca afasolea a atras prea multa apa la inmuiere, mai adaugam apa, cat sa o acopere. Dupa ce s-a fiert, scoatem ceapa si facem un rantas din 2 linguri de faina si atat ulei cat cuprinde si il oparim pe fo iute, pana face spuma. Se ia jos de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga 10 ml smantana. Se amesteca bine, apoi se adauga peste fasole, amestecand mereu, se mai fierbe 5 minute, pentru a se ingrosa. Se serveste cald. Este foarte gustos cu tocanita de oua sau de soia.
Alte retete recomandate:
Ciorba de fasole
Iahnie de fasole
Zacusca fasole
Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti