Mancare de gutui

Guliile se spala si se curata de coaja. Se indeparteaza semintele si se taie in felii de 3 cm. Se calesc in ulei incins pe toate partile. Se scot si i

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. gutui
  • 100 gr. zahar
  • 50 gr. faina
  • 50 ml. vin alb
  • 250 ml apa
  • sare
  • ulei pentru prajit (4 linguri)

Mod de preparare

Guliile se spala si se curata de coaja. Se indeparteaza semintele si se taie in felii de 3 cm. Se calesc in ulei incins pe toate partile. Se scot si in uleiul ramas se pune faina si zaharul si se amesteca pana se caramelizeaza si se stinge cu apa si vin, se mai amesteca putin si se lasa sa dea in cateva clocote, mestecand usor. Se adauga gutuile si se mai lasa 15 minute la fiert.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!