Mancare de linte

Lintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un sos din untdelemn in ca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. linte
  • 2 cepe
  • untdelemn
  • sare
  • piper
  • rosii sau suc de rosii
  • 2 ardei grasi
  • verdeata

Mod de preparare

Lintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un sos din untdelemn in care se caleste ceapa, sucul de rosii, sare, piper, si ardeiul taiat foarte fin. In acest sos se incorporeaza lintea fiarta, se lasa se fiarba impreuna 10-15 min. si se presara cu verdeata tocata.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...