Mancare de mazare uscata

Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas emailat, apoi turnam pes

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 grame mazare uscata
  • curatata
  • 1 litru de apa
  • o ceapa mica
  • 2 catei usturoi si o lingurita cu varf de sare

Mod de preparare

Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas emailat, apoi turnam peste ea, in functie de gradul de uscare, maximum un litru de apa (in cazul mazarii tinere de 1-2 luni, 900 ml). A doua zi adaugam o ceapa mica, 2 catei usturoi si o lingurita cu varf de sare, apoi fierbem sub capac, la foc mic, maximum 40 minute, pana cand se inmoaie de tot. Daca mazarea uscata, galbena sau verde, a tras prea multa apa, cand a stat la inmuiat, turnama atata apa in completare, incat sa o acopere, iar spuma care se formeaza, o strangem cu o sita de ceai. La sfarsit scoatem ceapa si facem rantasul
Alte mancaruri recomandate

Zacusca vinete

Ciorba radauteana

Ciorba de salata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...