Mancare de mazare uscata

Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas emailat, apoi turnam pes

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 grame mazare uscata
  • curatata
  • 1 litru de apa
  • o ceapa mica
  • 2 catei usturoi si o lingurita cu varf de sare

Mod de preparare

Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas emailat, apoi turnam peste ea, in functie de gradul de uscare, maximum un litru de apa (in cazul mazarii tinere de 1-2 luni, 900 ml). A doua zi adaugam o ceapa mica, 2 catei usturoi si o lingurita cu varf de sare, apoi fierbem sub capac, la foc mic, maximum 40 minute, pana cand se inmoaie de tot. Daca mazarea uscata, galbena sau verde, a tras prea multa apa, cand a stat la inmuiat, turnama atata apa in completare, incat sa o acopere, iar spuma care se formeaza, o strangem cu o sita de ceai. La sfarsit scoatem ceapa si facem rantasul
Alte mancaruri recomandate

Zacusca vinete

Ciorba radauteana

Ciorba de salata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca