Mancare de praz cu ochiuri

Se curata ceapa si prazul, apoi se taie bucatele. Se fierb inabusit pana capata culoarea galbuie. Se toarna apa cat sa acopere compozitia, apoi se la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg praz
  • 4 cepe
  • 100 ml ulei
  • 15 gr pasta de tomate
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • foi de dafin
  • 1 crenguta cimbru

Mod de preparare

Se curata ceapa si prazul, apoi se taie bucatele. Se fierb inabusit pana capata culoarea galbuie. Se toarna apa cat sa acopere compozitia, apoi se lasa la fiert, la foc mic timp de 10 minute. Cand sosul a scazut, se adauga pasta de tomate diluata in zeama in care a fiert prazul, sare si piperul, foile de dafin si se adauga pe rand ouale. Se lasa sa fiarba, timp de 5-6 minute, cu crenguta de cimbru si capacul deasupra.


Se serveste cu patrunjel verde.

Alte retete:

Cartofi la cuptor Legume la cuptor Mancare de mazare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...