Mancare de spanac cu orez

Spanacul se spala in mai multe ape, apoi se fierbe circa minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, strecoara si se taie nu prea marunt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1 cana de orez
  • 1/2 pachet de unt
  • cascaval ras
  • sare

Mod de preparare

Spanacul se spala in mai multe ape, apoi se fierbe circa

minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, strecoara si se taie nu prea marunt.

Se caleste orezul in unt topit, pana ce capata o culoare

galbuie, si se adauga 1 1/2 cana de apa fierbinte.

Se sare si se adauga spanacul, dupa care se acopera vasul si se lasa sa fiarba circa 20-30 de minute.

Se serveste fierbin presarat cu cascaval ras.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...