Mancare de urzici

Alegem urzicile si le spala. Apoi le tocam marunt si le punem intr-o cratita emailata impreuna cu o ceasca de apa calda si trei linguri de ulei. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de urzici
  • sare
  • 1 lingura de unt sau 3 linguri de ulei
  • usturoi
  • faina

Mod de preparare

Alegem urzicile si le spala. Apoi le tocam marunt si le

punem intr-o cratita emailata impreuna cu o ceasca de apa calda si trei linguri de ulei.

Se amesteca in cratita cu o lingura de lemn, pentru ca

urzicile sa se topeasca, adica sa nu ramina intregi. Se scad la foc mic dupa ce s-au inmuiat bine.

Se face un sos din putina faina si doua linguri de apa care se pune peste urzici ca sa le ingroase.

Se servesc calde sau reci, bine scazute, cu usturoi tocat adaugat la servit sau pus inainte cu cinci minute peste mincare si clocotit impreuna cu aceasta.
Alte retete cu mancare cu urzici recomandate

Orez cu urzici

Ciorba urzici

Salata de urzici

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...