Mancare marocana de linte

Mancare de post

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ardei gras
  • 1 patarnac
  • 1 chilli rosu
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sare
  • Patrunjel

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se usuca cu un servet absorbant.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul de masline.

La fel se procedeaza si cu morcovul, pastarnacul, ardeiul si tijele de telina.

Dupa ce legumele s-au calit putin, se adauga sarea, boiaua afumata si curcuma.

Se spala lintea in mai multe ape ca sa se indeparteze impuritatile.

Se adauga lintea peste legumele calite impreuna cu 500 ml de apa sau supa de legume.

Se lasa la fiert circa 30 de minute.

La final se adauga patrunjel tocat marunt.

Pofta buna !

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii