Mancare marocana de linte

Mancare de post

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ardei gras
  • 1 patarnac
  • 1 chilli rosu
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sare
  • Patrunjel

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se usuca cu un servet absorbant.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul de masline.

La fel se procedeaza si cu morcovul, pastarnacul, ardeiul si tijele de telina.

Dupa ce legumele s-au calit putin, se adauga sarea, boiaua afumata si curcuma.

Se spala lintea in mai multe ape ca sa se indeparteze impuritatile.

Se adauga lintea peste legumele calite impreuna cu 500 ml de apa sau supa de legume.

Se lasa la fiert circa 30 de minute.

La final se adauga patrunjel tocat marunt.

Pofta buna !

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii