Mancare olteneasca de urzici

Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata. Apoi se toaca marunt sau se pasireaza. La pi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • 150 g branza de oaie
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 10 g sare

Mod de preparare

Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata.

Apoi se toaca marunt sau se pasireaza.

La piureul de urzici se incorporeaza, putin cate putin, ulei si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Separat, se amesteca faina cu putina zeama in care au fiert urzicile amestecandu-se apoi cu piureul pregatit.

Se sareaza si se lasa din nou pe foc.

Se lasa sa fiarba, amestecand continuu.

Se adauga branza, maruntita cu furculita.

Se serveste fierbinte, cu mamaliga.

Urzicile pot fi preparate si fara branza, adaugandu-se putin mujdei de usturoi sau ceapa calita.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa