Mancare scazuta de spanac

Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il strecuram. Fierbem spanacul pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg spanac congelat sau
  • 2
  • 5 kg spanac proaspat
  • 50 g sare
  • 120 g untura
  • 5 g usturoi
  • 5 g piper zdrobit
  • 4 dl lspte
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 1
  • 5 dl frisca
  • 100 g unt
  • se recomanda 2l de lichid (din zeama de oase)
  • Pentru zeama de oase:
  • 400 g oase de porc
  • 200 g morcovi
  • 200 g radacina de patrunjel
  • 200 g de tubercul de telina
  • se recomanda 4l de lichid (fiert pe jumatate):

Mod de preparare

Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il strecuram. Fierbem spanacul pana se inmoaie, intr-o cratita mare, in apa clocotita si sarata, adaugand si bicarbonat de sodiu (pentru ca spanacul sa isi pastreze culoarea). Spanacul il strecuram, il clatim, apoi il maruntim cat este inca cald, dandu-l prin sita sau cu robotul de bucatarie.

Pisam usturoiul cu sare. Pregatim o prajeala deschisa la culoare, adaugam usturoiul, diluam cu lapte sau zeama de oase. Amestecam cu babatorul de spuma pana se uniformizeaza, pana obtinem un "sos” de densitate medie. Asezonam cu sare, piper zdrobit si il fierbem bine. La urma adaugam frisca.
Alte mancaruri recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpa de curcan afumata, cu garnitura de sparanghel la slow cooker Crock-Pot 5,7 L

Frageda si aromata cum nu ai mai mancat vreodata :) Trebuie sa marturisesc ca-mi place carnea. Imi place s-o pregatesc, sa...

Pulpa de curcan afumata, cu garnitura de sparanghel la slow cooker Crock-Pot 5,7 L
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca