Mancarica de fasole-reteta de post

reteta pentru vreme de iarna

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.fasole gata fierte
  • 1 kg.bureti (opintici)
  • gata fierti
  • 4 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura rasa sare
  • ierburi aromate (rozmarin
  • oregano
  • maghiran)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri bulion de gogosari

Mod de preparare

De obicei cand fac rost de fasole uscata, o fierb si o pun in pungi la congelator, asa imi usurez munca si fac economie la energie.

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei, cand este aramie, se adauga fasolea, buretii, ierburile aromate, sarea, o canuta cu apa, cam 300 ml. si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute, dupa care se adauga pasta de tomate si bulionul de gogosari; se mai lasa cam 5 minute la foc potrivit dupa care se opreste focul. Se serveste cu mamaliguta si cine doreste poate adauga si muraturi. Sa aveti pofta, dragilor!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...