Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr galbiori proaspeti
  • 1 ceapa galbena
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • piper
  • 2-3 lg ulei floarea soarelui
  • 400 gr smantana fermentata
  • 100 ml apa
  • optional patrunjel/ marar verde

Mod de preparare

Galbiorii se spala si se curata bine, apoi se toaca marunt, dupa gust.

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.

Intr-o cratita, se toarna putin ulei, apoi se adauga ceapa si usturoiul, un praf de sare. Cand devin translucide, se adauga galbiorii taiati. Se lasa sa se gateasca 5 minute, apoi se adauga smantana diluata cu putina apa. Se amesteca usor si se lasa la fiert pana scade putin sosul de smantana si mancarica este gata. Se presara marar verde sau patrunjel, dupa gust.

Sa va fie de folos!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Shakshuka cu rosii

Shakshuka cu rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii