Mancarica de linte

Se pune lintea la fiert, se lasa cam 20 minute pana da in clocot de cateva ori, apoi i se schimba apa. Acest procedeu de face de inca doua ori, pentru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 canute si jumatate de linte
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia rosu (se poate pune si o ceapa medie)
  • suc de rosii o cana sau bulion 2-3 linguri
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • paprica
  • oregano
  • 250g carne de porc

Mod de preparare

Se pune lintea la fiert, se lasa cam 20 minute pana da in clocot de cateva ori, apoi i se schimba apa. Acest procedeu de face de inca doua ori, pentru a curata negreala care o lasa lintea la fiert.

Se pune la fiert si carnea. La ultima schimbare de apa la linte se poate folosi apa in care a fiertcarnea.

Cand lintea este la fiert in ultima apa se adauga si carnea deja fiarta. Intre timp se pun la calit in putin ulei de masline ardeiul si morcovul, peste care se adauga sucul de rosii.

Dupa ce au fiert cateva minute se adauga peste linte si carne. Se asezoneaza cu condimente si se mai lasa la fiert pana mai scade zeama.

La sfarsit se pune patrunjel si se lasa doua trei minute pentru a se amesteca aromele.


Pofta buna!

Reteta Mancarica de linte a fost propusa de anaiordan pe forum culinar.ro

Alte retete cu linte gasiti aici:

Supa-crema de linte,

Piept de rata afumat si salata de linte,

Nisetru cu linte si placintele de cartofi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!