Mincare de gulii

Se curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si alta. In restul de untura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 gulii frumoase
  • 2 linguri unt sau untura
  • 1 ceapa
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita marar si patrunjel tocat
  • sare

Mod de preparare

Se curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si alta. In restul de untura, seprajeste ceapa tocata marunt pina ce devine galbuie, se adauga o lingurita de faina, se lasa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu laptele si se lasa sa dea un clocot. In acest sos se pun guliile prajite, se sareaza si se lasa sa fiarba incet, acoperit, scuturind din cind in cind usor cratita. La urma se adauga ½ lingurita de zahar, mararul si patrunjelul tocat.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Milkshake cu unt de arahide și banane

   Dacă tot m-am obișnuit cu diverse băuturi hrănitoare, nu puteam să nu mă bucur de gustul preferat: cel de...

Milkshake cu unt de arahide și banane
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii