Musaca de vinete

1. Se toaca ceapa 2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu 3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 4. Vinetele se cura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete mari
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 3 cepe(in poza sunt 4
  • dar numai 3 am folosit)
  • 4 cutii de rosii tocate in sos(diced tomatoes) /400 ml- merg si felii de rosii
  • ulei pt prajit ceapa si vinetele
  • cascaval (cred ca vreo 400gr)
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • condimente(boia dulce si iute de ardei
  • piper
  • vegeta)
  • smantana pt servit
  • sos de rosii pt servit

Mod de preparare

1. Se toaca ceapa

2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu

3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca

4. Vinetele se curata de coaja

5. Se taie vinetele in rondele groase cam de 7mm- 1cm

6. Se sareaza si se lasa asa aprox 20 de min pt a-si lasa zeama

7. Se scurg vinetele si se zvanta cu o hartie absorbanta...

8. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti (dar nu foarte tare, nu trebuie sa fie crocante), dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga de ulei

9. Tocam patrunjelul marunt...

10. Radem cascavalul...

11. Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa calita, patrunjelul tocat, condimentele si amestecam bine

12. Intr-un vas termoizolant, asezam un strat de rondele de vinete...

13. Urmatorul strat de rosii tocate

14. Al treilea strat- combinatia cu carne tocata(pe care am uitat sa-l mai fotografiez), peste carne, inca un strat de vinete...

15. Si terminam cu un strat de rosii

16. Punem staniol si dam musacaua la cuptor pt aprox 1 ora si jumatate(pt ca era prea inalta si tava prea plina, ca sa nu-mi curga prin cuptor eu am pus vasul cu musaca intr-o tava cu putina apa, avand grija cand apa s-a evaporat sa mai adaug), o scoatem, ii punem cascaval pe deasupra si o mai dam pt vreo 10 minute la cuptor...

17. Asa arata scoasa de la cuptor

18. Si aici o portie pt voi. Se serveste cu sos de rosii, smantana si...un vin bun.


Pofta buna!

Reteta Musaca de vinete a fost propusa de MC pe forum culinar.ro

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi cu struguri

M-am inspirat din revista Click Pofta Buna

Gogosi cu struguri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni