Musaca de vinete si cartofi

Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii. Dovleceii se pun sa fiarba

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 2 dovlecei
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 500 gr rosii
  • 4 cepe
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 oua
  • 100 gr pesmet
  • rucola
  • cimbru
  • 200 gr cascaval ras

Mod de preparare

Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii. Dovleceii se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, see scot in sita si se lasa sa se scurga. Se pun si cartofii sa fiarba in apa cu sare si dupa ce s-au fiert, se amesteca cu untul, laptele si oul. Se toaca vinetele coapte, se adauga ceapa calita in prealabil, piureul de rosii si dovleceii si se lasa sa scada cateva minute la foc mic. Se condimenteaza cu sare, cimbru si piper, dupa preferinta. Se tapeteaza tava cu unt si pesmet si se toarna un strat de piure, un rand de cascaval ras, un strat gros de vinete cu rosii, un strat de piure, unul de cascaval si ultimul strat de piure. Se intinde uniform compozitia, se presara cascaval pe deasupra si se baga in cuptorul cald.
Se serveste ornata cu frunze proaspete de rucola.

Alte retete culinare:

Conopida la cuptor cu bacon

Placinta cu dovleac

Vinete impanate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv "Taci si inghite"

Acum cateva zile a pus Gaby pe Facebook un link cu o reteta: "Taci si inghite". Am tacut si am inghitit in sec, ce...

Aperitiv "Taci si inghite"
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca