Ochiuri in tomate

Se aleg patlagele rosii netede si destul de mari, ca sa incapa in fiecare un ou. Se taie capacul, se golesc de miez, se pune in fiecare cate o bucatic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • patlagele rosii netede si mari
  • unt
  • sare
  • oua (cate patlagele sunt)
  • sunca
  • ciuperci

Mod de preparare

Se aleg patlagele rosii netede si destul de mari, ca sa incapa in fiecare un ou. Se taie capacul, se golesc de miez, se pune in fiecare cate o bucatica mica de unt proaspat si un praf de sare; se aseaza intr-o tava unsa bine cu unt. Se dau la cuptor la foc iute, si se tin vre-o 10 minute pana ce incep sa se inmoaie.

Se scurg de zeama ce-au lasat-o si se aseaza intr-un vas de yena. Intre timp se pregatesc ochiurile in apa pentru fiecare patlagea. Se pune in fiecare rosie cate o feliuta de sunca rumenita in tava, sau cateva felii de ciuperci inabusite in unt. Deasupra se aseaza oul bine scurs de apa. Se dau cateva minute la cuptor si se servesc.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

Andra Mihail ne invită la Ostropel de pui, acest fel de mâncare tradițional românesc cu pui suculent, sos de...

Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise