Orez cu carne in stil bulgar

Se taie carnea bucatele de aprox. 2 cm si se prajeste in ulei timp de 10 minute. Se adauga condimentele, pasta de tomate si supa de pui fierbinte. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carne de porc
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite boia dulce
  • ¼ lingurita piper
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 l supa de carne
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 3 cepe rosii
  • 250 g orez cu bobul lung

Mod de preparare

Se taie carnea bucatele de aprox. 2 cm si se prajeste in ulei timp de 10 minute. Se adauga condimentele, pasta de tomate si supa de pui fierbinte. Se fierbe acoperit, pana cand se inmoaie carnea. Ardeiul se taie fasii. Se curata ceapa si se taie in 4. Rosia se pune in supa fierbinte pentru cateva clipe, dupa care se clateste cu apa rece, se curata de coaja si se taie in 4. Se adauga orezul, ceapa si ardeiul taiate si se lasa la fiert pana cand se inmoi toate ingredientele. Rosia se adauga doar in ultimele 5 minute. La final se condimenteaza dupa gust.

Alte retete culinare recomandate

Supa de rosii

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...