Parmigiana de dovlecei

Din ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii  subtirele dovleceii curatati de coaja pe a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei (zucchine)
  • 4 mozzarelle light
  • total 400g
  • 100 g parmezan
  • 500g rosii cherry
  • un sfert de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • mult busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei extravirgin
  • jumatate de borcan de sos de rosii cu busuioc

Mod de preparare

Din ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii subtirele dovleceii curatati de coaja pe alocuri. Intr-o tava pentru cuptor pui ingredientele pentru parmigiana, incepand cu un strat de dovlecei, pe care i-am sarat putin, apoi am pus felii de mozzarela, sos de rosii, iar deasupra am ras parmezan. Se fac straturi in acest fel, pana se termina ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii cu parmezan ras. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru vreo 30 minute. Spre final indepartam folia de aluminiu si se mai pune cateva minute in cuptor,


Aceasta reteta a fost adaugata de Bolognese di Cluj pe forumul culinar.ro

Alte retete culinare recomandate


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...