Pasta de masline

Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor. Daca se intareste prea tare

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g masline fara samburi
  • 150 g pesmet
  • 100 ml ulei de masline
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor. Daca se intareste prea tare, mai adaugam putin ulei. Facem o crema de usturoi: usturoiul zdrobit il frecam cu sare si cu putin ulei, pana obtinem o pasta. Punem usturoiul peste masline si amestecam. Presaram pesmetul si mixam pana se incorporeaza. Se pastreaza la rece pana la servire.

Este foarte buna servita pe paine prajita. Sursa acestei retete este blogul retete-de-mancaruri

Alte retete recomandate:

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Supa cu paste fainoase (inele)

Supa cu paste fainoase (inele)
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea