Perisoare din dovlecei in sos de smantana

Este o reteta cu un gust incredibil de bun si merita incercata!

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sare
  • PERISOARE:
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri orez fiert
  • 1 legatura de marat
  • 1 ceasca cu pesmet
  • 1 cana cu faina
  • piper
  • putin cimbru
  • SOS:
  • 400 ml smantana lichida de soia
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu faina
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Dovleceiii spalati, rasi fin, morcovul si ceapa de asemenea, se pun intr-un castron si se lasa 15 min. Dupa acest timp se storc bine, se pun intr-un alt castron si se adauga sare, piper, putin cimbru, mararul taiat marunt, orezul, pesmet si se amesteca totul bine, iar daca isi mai lasa suc, se mai adauga putin pesmet, apoi se lasa deoparte. Se ia apoi cu lingurita din umplutura, se trece prin faina, se formeaza perisoarele si se lasa pe un tocator.

In cratita cu ulei se caleste usturoiul intreg pana isi elibereaza aroma, apoi se scoate si se adauga faina, se amesteca,se stinge cu 1 cana cu apa, adaugata cate putin si amestecand sa nu se formeze cocoloase, se adauga perisoarele, iar dupa 2 min smantana, se potriveste de gust, iar dupa 2-3 clocote, se opreste focul.

Se serveste calda, iar la noi s-a mancat cu mamaliguta.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide